Data Quality CZ - portál věnující se tématu kvalitních dat

Základní informace o autorech

Ing. D. Pejčoch, Ph.D. DiS. CAPM

Aktuálně Data Scientist ve společnosti eBay. Dříve např. projektový manager v Raiffeisenbank, vedoucí skupiny CRM v pojišťovně Generali či analytik pro data mining v pojišťovně Kooperativa. Datovou kvalitou se zabývá v rámci doktorského studia na VŠE a lektorské činnosti. Specializuje se na návrh auditů datové kvality, benchmarky metod pro porovnávání řetězců a doplňování chybějících údajů, optimalizaci metod pro doplňování chybějících údajů a návrh znalostních bází pro řízení datové kvality.

Jako pedagog působí na VŠE Praha, kde přednáší kurz Řízení datové kvality, a na Business Institutu, kde přednáší v rámci MBA oboru Řízení informačních technologií blok Řízení dat, informací a znalostí.

Pejcoch.com | LinkedIn | 

Milan Kučera (Certified TIQM Professional - Freelancer)

Milan has more than 20 years of experience in Information Technology with special focus at information (data) quality management, data warehouse, design ETL processes, metadata management, master data management, data architecture and process design and improvement.

Milan developed his own maturity methodology called Company Information Quality Maturity Assessment (CIQMA), and my speciality is identification of an economic impacts of poor quality information.

Mr. Kucera was a speaker at international conferences focuses at information quality management. He spoke about: Costs of poor quality systems (2007), How to make profiling more effective(2008). At cooperation with IIR he arranged the Fisrt Information quality conference at the czech Republic.

Specialties:Information Quality Management (TIQM, CIQMA, COPQI, Information Governance), Data Architecture, Metadata and Master Data Management, Data Warehousing, Business Process Modeling and Improvement (Six Sixma, Lean, Kaizen), and COBIT, ITIL and SOLVENCY II

LinkedIn | 

Ing. Jaroslav Maurenc

Pracuje již osmým rokem ve společnosti Microsoft, kde začínal na pozici presale konzultanta a pomáhal klíčovým zákazníkům hledat řešení jejich problémů pomocí Microsoft technologií. Poté před třemi roky přestoupil do oddělení Premier Support na pozici Service Delivery Manager, kde pomáhá klíčovým zákazníkům hledat a eliminovat možné problémy s provozováním IT technologií, případně koordinovat podporu pro jejich rychlé vyřešení.

IT technologiím věnuje celý svůj profesní život. Začal před téměř třiceti lety studiem oboru Elektronické počítače na střední škole a poté své vzdělání dokončil na katedře počítačů ČVUT v Praze se specializací na projektování počítačů a sítí. Před nástupem do společnosti Microsoft strávil jedenáct let jako systémový inženýr a projektový manažer u významných partnerů společnosti Microsoft a věnoval se návrhům architektury a migracím infrastrukturních technologií Microsoft. Je držitelem mnoha certifikátů Microsoft (MCSE, MCSA, MCP), HP/Compaq (MASE, ASE) a ITIL.

Adresa redakce

David Pejčoch
Kolínská 9
130 00 Praha 3

My status
.
Stránka byla naposledy aktualizována dne 4.5.2015
Powered by HOLOPAGE
©2011 - 2021 D. Pejčoch